Výběrové řízení na pozici F&B (Food & Beverage) Manažera/Manažerky pro Zámek Račice
Zámek Račice v Račicích-Pístovicích hledá zkušeného F&B Manažera/Manažerku pro dynamicky se rozvíjející zámecký komplex. Areál tvoří tři historické budovy (Podzámčí, Předzámčí a hlavní zámecká budova), které procházejí rozsáhlou rekonstrukcí s plánovaným dokončením v dubnu 2026. Součástí projektu budou tři hotelové provozy 4* až 5* Superior, dvě wellness centra, konferenční sály i historické prohlídkové okruhy.
Jako F&B Manager se bude podílet na koncepci dvou gastronomických provozů (pivnice a fine dining restaurace) a zajišťovat kompletní gastronomický servis pro firemní akce, svatby, festivaly a další kulturní události.
Co u nás budete dělat:
1. Vedení a rozvoj gastronomického provozu
- Organizace a řízení týmů v kuchyni, obsluhy a barového personálu
- Zodpovědnost za dodržování standardů kvality a hygieny
2. Tvorba a aktualizace menu
- Spolupráce s šéfkuchaři na tvorbě sezónních a tematických nabídek
- Výběr vhodných surovin a dodavatelů
3. Plánování a realizace F&B strategie
- Nastavení cen, kalkulace nákladů, stanovení marží
- Hledání nových příležitostí (tématické akce, vinné a pivní festivaly, degustační večery)
4. Koordinace gastronomického servisu pro eventy
- Firemní akce, konference, svatby, jarmarky, koncerty a další veřejné akce
- Zajištění plynulé organizace, dodržování rozpočtu a vysoké úrovně služeb
5. Hospodaření a ekonomika F&B
- Zodpovědnost za efektivní využívání rozpočtu a optimalizaci nákladů
- Pravidelné inventury a tvorba reportů vedení
6. Spolupráce s ostatními odděleními zámku
- Marketing, front office, event management, hotelový management
Co od Vás očekáváme:
- Prokazatelnou praxi v gastronomii (ideálně alespoň 3 roky na manažerské pozici)
- Znalost gastronomických trendů a schopnost inovovat nabídku
- Organizační a komunikační dovednosti – budete komunikovat s dodavateli, hosty i interními týmy
- Časovou flexibilitu – ochota pracovat i o víkendech a svátcích v případě konání akcí
- Schopnost vést a motivovat tým – budování pozitivní pracovní kultury
- Základní ekonomické znalosti (kalkulace, rozpočty, plánování nákladů)
- Komunikativní angličtinu (další cizí jazyk výhodou)
Co Vám nabízíme:
- Zázemí výjimečného projektu – podílet se na znovuzrození historického areálu s mezinárodním potenciálem
- Možnost profesního rozvoje v oblasti hotelnictví a gastronomie v luxusním prostředí
- Atraktivní mzdové ohodnocení odpovídající náročnosti a důležitosti pozice
- Benefity – služební telefon, notebook, možnost ubytování nebo příspěvku na dojíždění (dle dohody)
- Prostor pro realizaci vlastních nápadů – významně ovlivníte gastronomické směřování zámeckého areálu
Nástup:
- Ideálně mezi zářím 2025 a listopadem 2025 (dle dohody)
Co musíte předložit před pohovorem:
- Strukturovaný životopis
- Motivační dopis, kde popíšete své očekávání a co chcete firmě přinést
Buďte u zrodu nového kulinářského a společenského centra v srdci Jižní Moravy!