Skočit na navigaci

Encyklopedie profesí: Cukrář

Alternativní názvy a podobné pozice

Cukrářka, pastry chef, pastry cook

Popis pozice

Cukrář podle určených technologických postupů vyrábí cukrářské výrobky, těsta, zpracovává čokoládu na čokoládové výrobky, vyrábí zmrzliny, zákusky, cukrovinky a dorty. Kromě příjmu, kontroly a skladování potřebných surovin a polotovarů se cukrář stará o výrobu těst, polev, náplní, zmrzliny, polotovarů a dalších cukrářských výrobků. Následně těsto tvaruje, polotovary dohotovuje ve výsledné cukrářské produkty, cukrovinky, zákusky a dorty. Kromě sladkých pochutin připravuje i slané sušenky a jiné chuťovky nebo chlebíčky. Výrobky dále aranžuje, balí a expeduje spolu s vedením podrobných záznamů o prováděné činnosti.

Minimální požadované vzdělání

Střední vzdělání s výučním listem

Aktuální nabídka práce na pozici Cukrář:

 
 

 

© 1996-2014 LMC s.r.o., všechna práva vyhrazena