Prace.cz  >  Poradna  >  Encyklopedie profesí: Cukrář

Popis pozice

Cukrář podle určených technologických postupů vyrábí cukrářské výrobky, těsta, zpracovává čokoládu na čokoládové výrobky, vyrábí zmrzliny, zákusky, cukrovinky a dorty. Kromě příjmu, kontroly a skladování potřebných surovin a polotovarů se cukrář stará o výrobu těst, polev, náplní, zmrzliny, polotovarů a dalších cukrářských výrobků. Následně těsto tvaruje, polotovary dohotovuje ve výsledné cukrářské produkty, cukrovinky, zákusky a dorty. Kromě sladkých pochutin připravuje i slané sušenky a jiné chuťovky nebo chlebíčky. Výrobky dále aranžuje, balí a expeduje spolu s vedením podrobných záznamů o prováděné činnosti.

Minimální požadované vzdělání

Střední vzdělání s výučním listem

C

Další profese

A B C D E F G H Ch I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Buďte první, komu poradíme!

  • Připravíme vás na snadnou změnu práce
  • Naučíme vás triky, jak zapůsobit u pohovoru
  • Ptejte se ZDARMA našich právníků
Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami Prace.cz