Prace.cz  >  Poradna  >  Encyklopedie profesí: Kuchař

Alternativní názvy a podobné pozice

Šéfkuchař, Kulinářský umělec, Gastronomický specialista

Popis pozice

Kuchař je odborník na přípravu jídel a pokrmů v restauracích, hotelech, jídelnách nebo jiných gastronomických zařízeních. Vytváří menu, připravuje ingredience, vaří a prezentuje pokrmy. Kuchař musí mít znalosti různých kuchyní, kulinářských technik a zásad hygieny a bezpečnosti při práci s potravinami. Klíčové dovednosti zahrnují kreativitu, manuální zručnost, schopnost pracovat pod tlakem a týmovou spolupráci. Pro tuto pozici je vhodné mít odborné vzdělání v oboru gastronomie a praxi v kuchyni.

Minimální požadované vzdělání

Středoškolské vzdělání

Mzdy na pozici

Zjistěte si, kolik můžete vydělat na této pozici s Platy.cz.

K

Další profese

A B C D E F G H Ch I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Pomůžeme vám i příště. Nechte si posílat rady pravidelně.

Za účelem zasílání rad a článků budou společnosti ze skupiny Alma Career zpracovávat Vámi zadaný e‑mail. Zobrazit více | Podmínky používání Prace.cz