Prace.cz  >  Poradna  >  Encyklopedie profesí: Technolog potravinářské výroby

Alternativní názvy a podobné pozice

Potravinářský inženýr, Vývojový technolog, Technolog potravin

Popis pozice

Technolog potravinářské výroby je zodpovědný za vývoj, implementaci a optimalizaci technologických procesů při výrobě potravin. Zajišťuje, aby výrobní procesy splňovaly všechny hygienické a bezpečnostní normy a aby výsledné produkty byly v souladu s požadovanou kvalitou. Pracuje na vývoji nových produktů, testuje suroviny, vytváří výrobní receptury a zavádí nové technologie do výroby. Klíčové dovednosti zahrnují hluboké znalosti potravinářské chemie a technologie, analytické schopnosti, kreativitu a schopnost řídit projekty. Technolog potravinářské výroby musí také sledovat aktuální trendy v potravinářském průmyslu a implementovat inovace, které zvyšují efektivitu a kvalitu výroby. Pro tuto pozici je nezbytné mít vysokoškolské vzdělání v oboru potravinářství, chemického inženýrství nebo příbuzných oblastech a praktické zkušenosti v potravinářské výrobě.

Minimální požadované vzdělání

Vysokoškolské vzdělání

Mzdy na pozici

Zjistěte si, kolik můžete vydělat na této pozici s Platy.cz.

T

Další profese

A B C D E F G H Ch I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Pomůžeme vám i příště. Nechte si posílat rady pravidelně.

Za účelem zasílání rad a článků budou společnosti ze skupiny Alma Career zpracovávat Vámi zadaný e‑mail. Zobrazit více | Podmínky používání Prace.cz